The Fate of Food: What We'll Eat in a Bigger, Hotter, Smarter World / Amanda Little. - London : Oneworld Publications, 2019. - 340, [2] p. ; 22 cm. - (A Oneworld Book). - Текст англ. - Предм.-темат. указ.: с. 325 - 340 ; примечания: с. 289 - 320. - ISBN 978-1-78607-653-3 (в обл.) : 1075.00 р.
68.75  65.01  
ББК 41.4 + 36.80-96
Рубрики:
   Сельское хозяйство
   Растениеводство адаптивное
   Кулинарное производство

Кл.слова (ненормированные):
ГМО ПРОДУКТЫ -- ПРОДУКТЫ БУДУЩЕГО -- ОБЕСПЕЧЕНИЕ ПРОДУКТАМИ -- СЕЛЬСКОХОЗЯЙСТВЕННЫЕ РАСТЕНИЯ -- ГЕННОМОДИФИЦИРОВАННЫЕ РАСТЕНИЯ -- АГРОЭКОСИСТЕМЫ -- МОДИФИЦИРОВАННЫЕ РАСТЕНИЯ -- РАЗВИТИЕ РАСТЕНИЕВОДСТВА -- УСТОЙЧИВОЕ СЕЛЬСКОЕ ХОЗЯЙСТВО
Аннотация: At a time when every day brings news of drought and famine, Amanda Little investigates what it will take to feed a hotter, hungrier, more crowded world. She explores the past along with the present and discovers startling innovations: remote-control crops, vertical farms, robot weedkillers, lab-grown meat, 3D-printed meals, water networks run by supercomputers, cloud seeding and sensors that monitor the microclimate of individual plants. She meets the creative and controversial minds changing the face of modern food production, and tackles fears over genetic modification with hard facts.
Экз-ры: ИНО